Wie zoet is krijgt toch lekkers?

De dag na Sinterklaas heeft WordPress zijn nieuwe versie uitgerold: WordPress 5.0. Miljoenen websites zullen over moeten naar deze nieuwe versie die een nieuwe editor ervaring biedt. Dat geeft nu al de nodige problemen.

WordPress 5.0

WordPress 5.0 zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring. Je kunt je pagina’s en berichten in blokken opbouwen en verslepen. Je krijgt meer grip op de opmaak van je content en wat je op de website ziet komt beter overeen met wat je in de editor hebt ingevuld. Dit klinkt vast als muziek in je oren.

Wacht met updaten!

Op internet adviseren WordPress-experts echter om vooral nog even te wachten met het updaten van je website naar WordPress 5.0. “Deze update gaat gegarandeerd in heel veel websites problemen opleveren wat betreft compatibiliteit met het theme en de meeste plugins die gebruikt worden”, schrijft een specialist op LinkedIn.

Lastige hobbel

Het lijkt dus nog een hele kluif te worden om alle websites gereed te krijgen voor WP 5.0. Wie laat jij opdraaien voor de tijd die je bezig bent met het updaten naar WP 5.0? Reken je er niets voor, dan is de kans groot dat je met flink wat sjacherijn de kerstdagen en het nieuwe jaar in gaat. Of je laat je klant opdraaien voor de kosten, zodat die met lange tanden zijn luxe kerstkalkoen naar binnen werkt. Zo moet je nog een lastige hobbel nemen aan het eind van 2018.

Wat doe je in 2019?

Waarom gooi je het in 2019 niet over een andere boeg? Ontwikkel je websites op het Plate Platform dat een complete frontend bewerkbeleving heeft met drag- and drop mogelijkheden, inline bewerken voor snelle aanpassingen en een extra WYSIWYG-editor voor het overnemen van stijlen uit je tekstverwerker zoals Word. Al deze features zijn standaard binnen Plate.

Daarnaast biedt Plate website ontwikkelaars een infrastructuur waarmee ze alleen al bij de start van een project 1 uur besparen ten opzichte van WordPress. Je maakt een uniek datamodel voor je klant zonder een regel code te schrijven. Met Plate kun je echt low-code uitgebreide websites bouwen. Bovendien profiteren jij en je klanten mee van updates die Plate doorvoert aan de core van zijn platform. Zo krijgt elke website bijvoorbeeld automatisch een HTTPS-certificaat zodra jij een website online zet vanuit je dashboard.

Wil jij de kracht van Plate ervaren? Maak een demo account aan.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Johannes Baas Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief