Maak schaalbare websites en bespaar kosten voor je klant

Soms heeft je klant meerdere websites (nodig) voor aparte bedrijfsonderdelen. Als je deze websites allemaal custom moet ontwikkelen, loopt het voor je klant financieel uit de klauwen. Hoe kun je maximaal schalen, zonder dat de bankrekening van je klant leegloopt?

Multisite Platform

De afgelopen maanden hebben wij met Plate meerdere multisite projecten afgerond, waarbij een thema de basis vormde voor meerdere websites als afgeleide van dat thema. De klant investeerde eenmalig in het ontwikkelen van een sterk thema, wat hij vervolgens kan hergebruiken voor meerdere websites.

Een van de projecten is die van Groen Uitzendburo en Hoveniersbedrijf van Triest. De klant wilde zijn bestaande websites vernieuwen en een extra website lanceren voor een nieuw bedrijfsonderdeel. Mandelo uit Putten ontwikkelde een sterk thema met verschillende types content, zodat de klant maximaal vrijheid heeft om zijn informatie goed kwijt te kunnen. Vervolgens hebben we het thema omgebouwd naar een bewerkbaar template in Plate CMS.

Bekijk de websites:

Customizen naar hartenlust

Het thema van Groen Uitzendburo is het basisthema en heeft een content type ‘Vacatures’ met bijbehorende indexpagina: https://www.groen-uitzendburo.nl/vacatures. In het afgeleide thema van Van Triest BV is het content type ‘Vacatures’ vervangen voor ‘Projecten’. Bekijk de indexpagina. In het thema van Groencentrum Epe zien we het content type ‘Vacatures’ terug als ‘Cursussen’ met een alternatieve indexpagina: https://www.groencentrumepe.nl/cursussen.

Met de snelle template engine van Plate is het mogelijk om in korte tijd een website klaar te zetten op basis van een bestaand thema. Je kunt de afgeleide van dat thema vervolgens ook nog makkelijk customizen naar specifieke wensen voor content. Het scheelt jou als websiteontwikkelaar niet alleen veel tijd, maar je klant ook een kostenbesparing voor zijn project.

Wil je weten hoe je Plate optimaal kunt inzetten als multisite platform voor je klanten? Ik denk graag met je mee. Stuur me een mailtje of een bericht via de chat.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Johannes Baas Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief