Voorkom 404-pagina’s met onze redirect feature

Als je een nieuwe website oplevert, wil je voorkomen dat bezoekers van pagina’s van je oude website die nog in Google staan op een 404-pagina uitkomen. Weet jij dat Plate een functie heeft, waarmee je zorgt dat je oude URL’s netjes redirect naar nieuwe pagina’s?

Wellicht heeft de nieuwe website van je klant een verbeterde URL-structuur en heeft een productpagina niet langer de URL ‘/daf95xf’ maar ‘/producten/daf/95XF’. Met de redirect functie zorg je dat bezoekers van de URL ‘/daf95xf’op ‘/producten/daf/95XF’ uitkomen.

Redirecten in Plate: hoe doe je dat?

  1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik vervolgens op inhoud en dan op de linkerkolom van de pagina van de URL waarbij je een redirect wilt toevoegen.
  3. Nu klik je op ‘doorverwijzingen’ en voeg je hier de link toe. Het gaat hier alleen om het laatste gedeelte van de link, dus het hoofddomein van de URL hoef je niet over te nemen, alleen alles ná de eerste slash ( / ). Zie hieronder het voorbeeld:

Je kunt meerdere URL’s opgeven, die moeten doorverwijzen naar je nieuwe pagina. Als je in een later stadium de URL aanpast, wordt de oude URL hier automatisch door Plate bijgezet. Zo kun je URL’s veranderen, zonder dat je bezoekers daar hinder van ondervinden.

Weet welke URL’s er allemaal zijn

Sta je op het punt om een nieuwe website live te zetten? Maak dan een overzicht van alle links, die je huidige website heeft en maak hier redirects van. Met een tool als XML sitemap generator maak je eenvoudig een overzicht van alle linkjes die onder een domein hangen.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Pieter Versloot Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief