En nóg een CMS. Waarom!?

We horen het regelmatig van partners en klanten als we vertellen dat wij met Plate een nieuw CMS hebben ontwikkeld: ‘waarom zou je nog een CMS maken als er al zoveel op de markt zijn?’. Als je onderstaande comic bekijkt, zou je denken dat wij gek zijn. Zijn we natuurlijk niet, lees maar snel verder.

Eindgebruiker

Techniek staat bij Plate in dienst van de eindgebruiker, de klant die de website zelf moet kunnen beheren. Alle aanpassingen aan je website doe je aan de voorkant, zodat je direct ziet wat je wijzigt. Dit bespaart veel tijd en frustraties ten opzichte van traditionele CMS’en. Er zijn CMS’en die het met een plugin mogelijk maken om net als Plate frontend je website te beheren. Nadeel is dat deze plugin in de broncode van je website wordt opgenomen, wat je website trager maakt. Je zult deze plugin ook geregeld moeten updaten om geen verouderde software te krijgen. Plate is frontend in de kern.

Sitesnelheid

Een plugin om je website makkelijk te beheren, een plugin om nieuwsbrieven te versturen, een plugin om Facebook-berichten op je website te krijgen. Er zijn duizenden plugins om je website in korte tijd te verfraaien. Wat ondernemers zich vaak niet realiseren, is dat plugins negatieve impact hebben op de snelheid van hun website. Er zijn uiteraard weer plugins die je websitesnelheid kunnen verbeteren, maar dat is de omgekeerde wereld. Bij Plate zijn we bezig met schitterende ontwikkelingen waardoor de core van ons CMS straks hoge websitesnelheid waarborgt.

Veiligheid

Plugins moeten geregeld een update krijgen. Doe je dit niet, dan komt de veiligheid van je website in gevaar. Hackers hebben door slecht onderhouden plugins soms eenvoudig een toegangspoort tot duizenden, zelfs miljoenen websites. Het onderhouden en updaten van plugins vergt kennis en zorgvuldigheid. Wie gaat dat voor jou doen? Plate draagt zorg voor veiligheid van de techniek achter de websites. Door dat te doen voor alle sites kan het Plate team meer veiligheid geven dan dat je dat zelf voor iedere site moet regelen en bijhouden. Wij controleren de apps die er gemaakt worden, zodat ze daardoor compatibel en veilig zijn.

Flexibel datamodel

Beeld je een fietsenwinkel in. De websitebeheerder van die zaak wil zelfstandig nieuwe fietsen op zijn website plaatsen. Plate helpt hem daarbij. Als ontwikkelaar zet je zonder te programmeren een uniek datamodel op voor zijn fietsen met specifieke attributen, zodat de klant eenvoudig nieuwe fietsen kan toevoegen, die mooi op de website worden weergegeven. Elke ondernemer heeft eigen producten en diensten waar een uniek model op te maken is. Plate is flexibel en zet content boven design, zodat elke website een sterke informatiearchitectuur krijgt.

Hosted service

Open source heeft vele voordelen, maar het betekent wel dat je voor iedere site weer tijd kwijt bent met het opzetten van een server en installeren van een CMS. Plate is een hosted CMS wat inhoudt dat wij de software op onze server hebben draaien. Wij zijn doorlopend met ontwikkelingen aan de software bezig en jij kunt rechtstreeks input geven voor onze development roadmap. Dankzij jouw inbreng maken we Plate nog beter voor je klanten.

Ervaar het zelf

Wil jij ervaren hoe je met Plate goede websites maakt voor je klanten? Vraag een demo aan.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Pieter Versloot Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief