Nieuwe feature: Versiebeheer

Plate is een veelgevraagde feature rijker: versiebeheer. Tot voor kort waren alle bewerkingen op je site onomkeerbaar. Dat betekende dat als je een pagina (per ongeluk) had verwijderd, je deze pagina zelf weer terug moest zetten. Ook betekende het dat als je als sitebouwer veel aanpassingen had gedaan, maar je toch terug wilde naar hoe de site er gister uitzag, dat dit eveneens handmatig moest gebeuren. Maar dat is nu verleden tijd.

Zo werkt versiebeheer in Plate

Ga terug

Met de nieuwe feature houdt Plate vanaf nu automatisch een gedetailleerde geschiedenis van je website bij. Deze geschiedenis vind je in je dashboard op de pagina Versiebeheer. Daar wordt per dag weergegeven welke acties er zijn uitgevoerd. Je kunt vervolgens terugrollen naar ieder moment in de opgeslagen geschiedenis met de knop "Ga terug". Zodra je op deze knop klikt, rolt Plate automatisch alle uitgevoerde acties naar dat het gekozen punt in de tijd terug.

Als je dus een fout hebt gemaakt, die veel handwerk kost om te herstellen, kun je voortaan met 1 klik je website terugrollen naar de situatie voor de fout. Als je de site terug hebt gerold naar een punt in de tijd, verlies je niet de hele geschiedenis vanaf dat punt, maar kun je ook gewoon weer terugrollen naar vlak voor dat punt in de tijd, waarmee je effectief die eerste terugrolactie op je site weer ongedaan maakt. Het klinkt ingewikkelder dan het is!

Plate nog gebruiksvriendelijker

Versiebeheer is niet alleen handig voor je klanten, maar deze functie kan ook als onderscheidend vermogen van Plate worden gebruikt in je verkoopverhaal. Veel mensen zijn bang dat ze de website onherstelbaar beschadigen als ze iets aanpassen. Met deze feature hoeft men daar niet meer bang voor te zijn, omdat alles kan worden teruggehaald. Hierdoor is Plate een nog gebruiksvriendelijker platform voor je klanten en jou als aanbieder van Plate CMS. Dat helpt om potentiële klanten over de streep te trekken om Plate te gebruiken.

De komende tijd wordt versiebeheer stap voor stap verbeterd. Heb je wensen of opmerkingen over versiebeheer, neem dan gerust contact op met david@getplate.com, of praat mee in de Plate Partner Slack.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief