Groepeer je contentvelden in tabs

Het komt best vaak voor dat je velden in je contentmodel hebt zitten die niet vaak veranderd worden door je gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde kleurinstellingen. Deze velden zou je wellicht in een extra tabje 'Styling' willen zetten, zodat ze wel beschikbaar zijn, maar niet prominent op de voorgrond staan. Sinds vandaag is daar een oplossing voor: je kunt in Plate je contentvelden groeperen, zodat je de bewerkschermen overzichtelijker maakt.

Twee manieren

Er zijn twee manieren om nieuwe tabs aan te maken. De eerste manier is een knop bij het bewerken/toevoegen van een contentveld: 'Toevoegen aan Tabblad?'. Hier kun je het veld aan een bestaand tabblad toevoegen of een nieuwe aanmaken.

De tweede manier is via de Instellingen van het Content Type. Ga naar Content Types > Acties > Instellingen, en klik op 'Contentveld Tabbladen'. Hier kun je tabbladen toevoegen. Er worden via deze weg geen contentvelden aan gekoppeld, maar je kunt er wel tabbladen verwijderen of de naam aanpassen.

>

Voeg een tabblad toe via de content veld instellingen...

>

...Of via de Content Type instellingen

Laten we een tabblad 'Geavanceerd' maken voor een instellingen die de gewone gebruiker misschien niet direct onder ogen hoeft te krijgen.

Het tabblad komt automatisch in de lijst bij de Content Type instellingen te staan:

Je bewerkscherm ziet er dan als volgt uit:

De tabjes staan (nog) naast elkaar, en er is beperkte ruimte in de breedte. Houd daar rekening mee, want teveel tabjes kunnen daardoor juist het geheel onoverzichtelijk maken voor een klant.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Kobus Post Chef de Code

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief