Nieuwe feature: extra tekst-editor voor lettervreters

Met de laatste update is er in Plate weer een nieuwe feature toegevoegd: een WhatYouSeeIsWhatYouGet-editor (WYSIWYG) in het bewerkscherm. Deze gloednieuwe functie is een uitbreiding bovenop de bestaande inline teksteditor, waarmee je al op de pagina zelf de tekst kan bewerken. Daardoor kun je je site nog sneller vullen met content, omdat alles op 1 plek kan worden toegevoegd. Echt een functie voor lettervreters dus.

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe WYSIWYG-editor maakt het mogelijk om meerdere paragrafen vanuit een document of webpagina te kopiëren, en in één keer in te vullen in Plate. De editor neemt dan automatisch de tekststructuren, zoals een titel of een paragraaf mee, maar verwijdert wel styling, zoals kleuren of lettertypes. Hierdoor blijft een gekopieerde tekst geheel in de stijl van je eigen website, maar hoef je toch niet alle tekst handmatig te structuren. Ook biedt de nieuwe editor je de mogelijkheden die je ook al via de inline teksteditor had, zoals het toevoegen van linkjes.

Gebruik

Je kunt de editor activeren door bij het toevoegen van een veld met het type "Tekstveld lang" de WYSIWYG-editor te selecteren.

Door de editor te activeren, kun je tijdens het toevoegen of bewerken van content met lange tekstvelden de editor gebruiken in het bewerkscherm.

Plate nog sneller

Door deze nieuwe feature is het bewerken van je site in Plate nog sneller geworden, waardoor het voor jou en je klanten minder inspanning vraagt om je website bij te houden. Je kunt nog meer in één workflow alle content toevoegen, zonder dat je nog hoeft te switchen tussen het bewerkscherm en de inline teksteditor.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

David Kortleven

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief