Waarom een CMS en website builder combineren?

Deze week sprak ik met twee technische mensen die beiden tegen hetzelfde probleem aanlopen. Beiden hadden wel de technische skills om complexe websites te maken maar ook een druk schema. Ze waren allebei op zoek naar een platform om eenvoudig een website op te maken. Beide hadden kennis van CMS’en als Wordpress maar toch hadden ze geen zin om daar de websites op te gaan maken.

Ik raakte uitgebreid in gesprek. Beiden zeiden dat ze eigenlijk op zoek waren naar een websitebuilder om snel een website te te kunnen maken, een template selecteren en deze vullen. Zonder installaties te doen of urenlang te programmeren. Maar ook wilden deze personen wel de mogelijkheid hebben om in een later stadium flexibel om te gaan met het datamodel achter de website, om zo bijvoorbeeld producten aan te kunnen maken, of automatisch verbanden te kunnen leggen tussen artikelen over hetzelfde onderwerp.

Het combineren van een websitebuilder en een CMS heeft de volgende voordelen:

  • Geen installatie of complexe setup voordat je kunt beginnen met een template
  • Niet programmeren maar modelleren (ook medewerkers met technische kennis kunnen zo websites in elkaar zetten zonder de noodzaak om te kunnen programmeren)
  • Een CMS heeft een lange learning curve, een websitebuilder niet
  • Je kunt simpel beginnen, een template vullen maar er later een custom website van maken omdat je met een CMS ‘buiten je template om’ wijzigingen kunt aanbrengen.

Deze afbeelding laat zien hoe Plate een brug slaat tussen een CMS en Website Builders

Met Plate springen we juist in dit gat, door de snelheid en eenvoud van websitebuilders te combineren met de mogelijkheden van een krachtig en flexibel datamodel. Door middel van een aantal templates kun je zo beginnen en wil je iets totaal specifieks? Dan kun je je eigen template bouwen en publiceren via de whitelabel. En je kunt Plate eerst gratis testen om te kijken of het ook meerwaarde voor jou heeft. Heb je interesse om te testen? Stuur mij gerust een mailtje!

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Pieter Versloot Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief