17 miljoen medewerkers op R&D

Op 20 maart neemt Hans Schuurmans ons mee in de wereld van innovatie en disruptie tijdens het Regio 033 Netwerkevent. Hans is CEO van SkillsTown, een van de prominente aanbieders van online opleidingen in Nederland. Schrijf je nu in voor het 033 Netwerkevent op 20 Maart in AFAS Leusden.

SkillsTown: grootste online opleider

Met een achtergrond als leraar en een studie bedrijfskunde belandde Hans in de IT-sector. Als innovatie-expert werkte Hans voor onder meer de HEMA. In 2008 ging hij de uitdaging aan om e-learning cursussen op een andere manier aan te bieden in de markt. In korte tijd is zijn bedrijf SkillsTown uitgegroeid tot één van prominente aanbieders van online opleidingen in Nederland. De visie van Hans is inspirerend en vernieuwend. Hij is gefascineerd door de vele veranderingen om hem heen en weet als de beste welke impact deze veranderingen hebben op de wereld.

Disruptieve innovatie

Als spreker laat Hans ons zien hoe hij disruptieve innovatie doorvoert, niet alleen met betrekking tot de techniek maar ook tot businessmodellen. Als voorbeeld noemt Hans de verandering bij verzekeringen. IN het verleden waren verzekeringen jaarlijks opzegbaar en was er een duidelijk momentum om op te kunnen zeggen, namelijk aan het eind van het jaar. Nadat verzekeringen niet meer jaarlijks, maar maandelijks opzegbaar werden, werd het aantal opzeggingen een stuk lager. Opzeggen werd makkelijker, maar het tegendeel werd de praktijk omdat het momentum (ieder jaar) werd weggenomen.

Volgens Hans zijn innovatie en disruptie niet slechts voorbehouden voor de creatievelingen op deze wereld. “Bij SkillsTown hebben wij 17 miljoen medewerkers op de afdeling Research & Development zitten”, zegt hij gekscherend. Iedere Nederlander is wat hem betreft een bron van nieuwe ideeën en levert een bijdrage aan het (toekomstige) businessmodel van zijn bedrijf. Als je op deze wijze naar je product en de toekomst kijkt, is creativiteit niet een absolute eerste vereiste voor innovatie, maar gaat het ook om luisteren naar je doelgroep.

Leer van Hans tijdens het Regio 033 Netwerkevent

Ben jij op zoek naar een goed businessmodel, of wil je graag je blik op je bedrijf en doelgroep verruimen, dan is het bijwonen van deze sessie met Hans Schuurmans een niet te missen startpunt. Schrijf je vandaag nog in voor het event op 20 maart bij AFAS in Leusden.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Pieter Versloot Gastheer

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief