Waarom kiest Chapeau voor Plate in plaats van Wordpress?

Chapeau Digital is een van de Plate partners van het eerste uur. Vanuit het centrum van Amersfoort designed en ontwikkelt Arno Tenkink met zijn team digitale producten. Met een achtergrond in online marketing en dan met name in Search Engine Optimization (SEO) is Arno iemand die gaat voor inhoud.

Uit zijn karakteristieke hoedje tovert hij de mooiste Plate websites. Ik vroeg hem onder het genot van een bak koffie naar de verschillen tussen Plate en Wordpress, het platform waar hij voorheen zijn websites mee bouwde.


Wat is de winst die je met Plate bereikt t.o.v. Wordpress?

Arno: “Met Chapeau Digital zijn we nog in de opstartfase als webbureau en dus hebben we nog geen optimale infrastructuur om efficient te beginnen met de ontwikkeling van een website project. Voor Wordpress moet ik eerst een lokale server instellen, daar per project NPM op instellen en dan heb ik een lokale staging omgeving. Het nadeel is dat ik dan nog steeds niets aan een klant kan laten zien als hij niet naast mij zit mee te kijken, want het staat echt lokaal op mijn eigen laptop. Daarna moet ik aan de bak met Timber en met Twig om te zorgen dat de datastromen op de juiste manier naar mijn pagina’s gaan.”

“Al met al ben ik in Wordpress zo een uur bezig met het opzetten van de juiste infrastructuur. Vergelijk je dit met Plate dan is Plate een verademing. Plate heeft namelijk de technische infrastructuur al klaar liggen, zodat je serieus in minder dan 30 seconden een website hebt staan op een subdomein want overal te benaderen is. Het enige wat ik moet doen, is de Plate Themetool openen en aan de slag gaan met mijn editor. Het gebruik maken van de infrastructuur van Plate scheelt me ten opzichte van Wordpress bij de start van het project al minimaal één uur.”

“En mocht ik tegen iets aanlopen dan hoef ik geen uren te werken of te Googlen, maar deel ik mijn vraag in de partner Slack van Plate, waar een van de developers van Plate of een andere partner direct reageert op mijn vraag.”


Welke voordelen heeft Plate voor jou t.o.v. Wordpress?

  • Plate verkort de tijd voordat je daadwerkelijk met je project kunt starten tot een absoluut minimum door randzaken als hosting, servers en datastromen voor je te regelen;
  • Alles in één omgeving: alle websites, templates en content zijn centraal te benaderen. Ik heb 1 login nodig en daar zit alles achter, niet meer voor iedere site een aparte inlog;
  • Plate is benaderbaar, ik kan suggesties kwijt over hoe het maken en onderhouden van websites nog sneller kan. Deze feedback wordt vaak snel omgezet in nieuwe features of verbeteringen aan de techniek en infrastructuur;
  • De techniek en infrastructuur werkt gewoon altijd. Het voordeel is dat klanten er vanuit kunnen gaan dat ze niets kapot kunnen maken en dat de site gewoon werkt. Plate heeft misschien minder vrijheid om met allerlei plugins te installeren, maar het werkt snel en goed, dat vind ik belangrijker.

Welke functie zou jij zo snel mogelijk willen zien binnen Plate?

“Een goede manier om huisstijl te beheren of media. Binnen WordPress is dit een ramp en ik denk echt dat invoegen van standaard Structured Data via de backend en huisstijl kleuren een goede bijkomstigheid is. PDF-jes toevoegen of andere downloadbare content is nu bijvoorbeeld nog wat lastig omdat je de mediafolder niet vanuit de backend direct kan benaderen. Maar wie weet is dat volgende week alweer opgelost, zo snel gaat het.”