NUOVO bespaart fors op jaarlijkse onderhoudskosten websites

NUOVO Scholengroep is een overkoepelende stichting uit Utrecht waar 10 verschillende middelbare scholen onder vallen. In oktober 2018 worden we met Plate uitgenodigd op gesprek bij NUOVO om te demonstreren hoe de scholengroep met het Plate Multisite Platform voor scholen websites maakt en hoe de infrastructuur van Plate het maken en onderhouden van websites sneller en goedkoper maakt.

Na een tendertraject, waarin onder meer geconcurreerd wordt met gerenommeerde Drupal-specialisten, kiest NUOVO Scholengroep voor Plate als multisite platform voor zijn websites.

Hoe heeft Plate NUOVO overtuigd?

Efficiënt gebruik van templates, modules en updates

We hebben één moedertemplate ontwikkeld waar alle functies in voorkomen, die scholen nodig hebben, zoals een kalenderfunctie, een eenvoudige manier om personeelsleden toe te voegen, een vacature element en meer handige functionaliteiten.

Met dit moedertemplate als basis maak je met de Plate Template Engine in minder dan een halve minuut individuele websites voor je school. Alle uitbreidingen die aan het moedertemplate worden doorgevoerd, worden gesynchroniseerd met de websites die afgeleid zijn van dit template. Zo kunnen nieuwe innovaties direct worden uitgerold naar meerdere websites zonder dat dit extra geld of energie kost.

Tevens is er een functie ontwikkeld die zorgt dat nieuwsberichten van individuele scholen automatisch naar de hoofdsite van de NUOVO Scholengroep worden gekopieerd. Bij het aanmaken van een nieuwsbericht op een site van een school kan het vinkje ‘nieuwsartikel publiceren op nuovo.eu’ aangevinkt worden. Plate zorgt dan automatisch dat het artikel wordt doorgeplaatst.

Hosted in plaats van open source

Plate heeft supervisie op de software en is bijvoorbeeld niet afhankelijk van derde partijen die plugins maken. Voor grotere organisaties als NUOVO is het belangrijk dat verantwoordelijkheden duidelijk zijn en dat websites veilig zijn. Om aan alle eisen van de individuele scholen te voldoen, waren in een open source oplossing veel externe plugins nodig. Deze plugins eisen weer onderhoud omdat innovaties snel kunnen gaan.

Plate zorgt voor een veilige en schaalbare oplossing waarop innovaties op een hosted manier, automatisch worden doorgevoerd. Zo blijft de techniek bijdetijds.

Eenduidige uitstraling

Het bestuur van NUOVO hecht veel waarde aan een eenduidige uitstraling van de scholen. Samen met de design partner in deze case, Mandelo, hebben we een moedertemplate ontworpen waar elke school zijn eigen identiteit in kwijt kan, maar waarbij uniformiteit van de scholengroep behouden blijft.

Schaalbaar

Op basis van het moedertemplate heeft NUOVO Scholengroep in 30 seconden een website op een testdomein staan door gebruik te maken van de Plate Template Engine. Zo kan bijvoorbeeld een nieuwe school in korte tijd voorzien worden van een sterke online uitstraling.

Autonoom beheer

Met Plate zijn de individuele scholen in controle. Alle wijzigingen zijn zelfstandig te maken binnen het eenvoudige CMS van Plate dat volledig frontend te beheren is. Met behulp van de hulpomgeving werken scholen zelfstandig met Plate en komen vragen niet langer bij het hoofdbureau van NUOVO terecht.

Lagere Total Costs of Ownership (TCO)

Dankzij Plate heeft NUOVO Scholengroep op meerdere vlakken efficiency-slagen gemaakt. Door de hosting, beheer, uitstraling en modules centraal te beheren, zijn de jaarlijkse kosten voor de websites binnen NUOVO Scholengroep gehalveerd.

Wilt u ook kosten besparen op het jaarlijkse onderhoud van de websites van uw scholengroep?

Heeft u een vraag over deze case?

Pieter

085-4861028