Websites voor de loonwerksector met Plate

Loonwerkwebsite.nl is een zelfstandig label van Plate en VersGemerkt en heeft inmiddels bijna 40 referenties binnen de Cumela-sector. Doel: loon- en grondverzetbedrijven helpen met een veilige, mobielvriendelijke en eenvoudig te beheren website. Hoe is Plate op het idee gekomen om een label voor deze sector op te zetten?

1. Marktonderzoek

Om de behoefte in de loonwerksector af te tasten, benaderen wij eind 2017 steekproefgewijs meerdere loon- en grondverzetbedrijven telefonisch voor een website. Uit de gesprekken komen de volgende kansen en inzichten naar voren:

  • Loonwerkbedrijven hebben enorm veel beeldmateriaal en hechten veel waarde aan het tonen van hun materieel (machines);
  • Er zijn geen bedrijven die specifiek websites voor loonwerkbedrijven aanbieden;
  • Veel websites lopen achter en zijn niet veilig (HTTPS) en/of mobielvriendelijk;
  • Loonwerkbedrijven vinden het belangrijk om een goede uitstraling te hebben, maar hebben niet altijd de tijd om met hun website bezig te zijn.

2. Propositie uitwerken

Met de conclusies uit het marktonderzoek werken we een propositie uit. Om Loonwerkwebsite.nl laagdrempelig en schaalbaar te maken, ontwikkelen we 3 unieke thema's, waarbinnen gevarieerd kan worden met de huisstijl van de klant. Met 3 basisthema's binnen de template engine van Plate kunnen we snel websites opzetten, invullen en in minder dan 1 week lanceren. Dankzij thema synchronisatie kunnen updates aan de thema's centraal worden doorgevoerd, zodat alle klanten ervan profiteren.

We kiezen bewust voor 2 pakketten, om bedrijven geen keuzestress te geven. Loonwerk Website Basis bestaat uit maximaal 5 pagina's en is ideaal voor loonwerkbedrijven, die weinig tijd hebben om actief nieuws en projecten te delen, maar wel een gelikte uitstraling willen hebben. Loonwerk Website Compleet heeft alle mogelijkheden inclusief nieuws- en projectmodule.

3. Thema's ontwikkelen

VersGemerkt ontwikkelt 3 thema's in PSD, die wij omzetten naar werkende responsive templates binnen de multisite infrastructuur van Plate.

4. Verkopen & vermarkten

Nu de templates klaar staan, kan de verkoop starten. Omdat het winterseizoen voor loonwerkbedrijven vaak wat rustiger is en ze meer tijd hebben voor zaken als 'een nieuwe website' krijgen bedrijven een korting voor het eerste jaar als ze voor 31 maart 2018 een loonwerkwebsite afnemen. We communiceren de actie via een landingspagina Loonwerkwebsite.nl waar bedrijven een live demo kunnen bekijken van de thema's.

Inmiddels hebben bijna 40 bedrijven in de loonwerksector een website van Loonwerkwebsite.nl. Bekijk de referenties.

Heb je ideeën voor een marktbenadering of ben je actief in een bepaalde branche en wil je je klanten online succesvol maken met een sterke website? Bekijk de mogelijkheden van Plate voor je branche. We gaan graag met je in gesprek over de kansen.